Jamarska karta Kanina za pametne telefone

Na levi strani vidimo kako izgleda kaninska karta na pametnem telefonu srednje velikosti (DP - density-independent pixels - je 360x640). Mobilno karta Kanina lahko pogledamo na svojem pametnem telefonu na naslovu http://kanin.speleo.net/mobilemap/, lahko pa ta naslov vtipkamo v spletno aplikacijo Mobile Test. Za ogled karte potrebujemo internetno povezavo, karta je torej on line.

Ker pa na gori mobilni signal ni vedno najboljši, še večkrat ga pa ploh ni, je pametno, da si pripravimo off line karto, ki bo delovala četudi telefon ne bo povezan z internetom. S spleta snamemo datotečni paket karte( velikosti 90,7 MB) in ga razpakiramo v pametnjakoviča, karto oz. *html datoteko pa odpremo v enem od naprednejših brskalnikov. Karta je testirana v Firefoxu, zato pripročamo, da za ogled karte v telefon namestite ta program. Nekateri pametni telefoni imajo že opcijsko vgrajen preprost spletni brskalnik, ki pa seveda ne zna odpreti karte. To se je pokazalo na letošnjem kaninskem taboru, kjer je enim karta delala, drugim pa ne.

Navodila za uporabo karte so na začetnem zaslonu. Če si jih želite ogledati v emulaciji pametnega telefona na levi, pojdite z miško na zaslon telefona, ekran premikate z vrtenjem mišjega kolesca.